Either you run the day, or the day runs you!

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Vilken vecka! Efter en fin påskhelg så laddade vi upp med sista packningen, i tisdags blev det flytt till radhuset och igår fick vi städat i den gamla lägenheten. Hektiskt, med andra ord! Jag som ogillar förändringar och när det är kaos (dvs: flyttlådor överallt) kommer nog behöva lite tid till för att allt ska kännas rätt igen, haha. Mitt i allt detta har jag hunnit jobba, desvärre har plugget hamnat i kläm. Imorgon kommer fina vänner över i alla fall, annars blir det fokus på hemmet resten av helgen.

You can't buy happiness but you can barbeque.

Rusta || Kolgrill 55x55cm
 
I måndags fick vi handlat mer till vårt nya hem och igår flyttade vi faktiskt in. Saker som inhandlades då var bland annat nya gardinstänger, en rullgardin, duschdraperi osv. Men också en annan viktig sak nu när vi har uteplats samt trädgård: en grill!

Go as far as you can

We♥It || Don't call it a dream, call it a plan.

VÅREN GÖR SIN STORA ENTRÉ!

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika || Canon EOS 1200D + 18-55mm

One door closes and another opens.

Kygo feat. Labrinth - Fragile
 
Två bra killar tillsammans, då kan det inte bli annat än bra. Denna låt får gärna gå på repeat hemma hos oss, tokgillar den!

Loving yourself is the greatest revolution

BikBok || Topp 199:-
 
BikBok har fått in en massa fint och jag föll för den här direkt! Jag är inte mycket för magtröjor och skulle nog aldrig visa mig i en för den delen heller, men denna tillsammans med någon kofta eller något annat "täckande" - ja tack! Vad tycker ni?

Imagine a place where anything is possible!

Lite tips. "August Rush" (2007) handlar om Evan, en väldigt musikalisk pojke som bor på ett barnhem. Vi får följa med honom ut i världen där han söker efter sina föräldrar! I "Tomorrowland - a world beyond" (2015) får vi hänga med Frank och den vetenskapsintresserade Casey som beger sig ut på ett farligt uppdrag för att avslöja hemligheten bakom tomorrowland, beläget i rymden. "Paper Towns" (2015) handlar om Quentin och den gåtfulle grannen Margo som älskar mysterium. Helt plötsligt försvinner hon och lämnar kryptiska letrådar efter sig. 3 av 5 till sista filmen, de andra 4 av 5

Time spent with family is worth every second.

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Vecka efter vecka försvinner, jag menar, i helgen är det påsk! Föregående helg bjöd i alla fall på fantastiskt väder och ovanpå det införskaffade vi oss en ny bil, woho. Jag och kusin-vitamin gick även en lång promenad - något att fortsätta med framöver. Vad har hänt och händer denna vecka då, kanske ni undrar? En fältdag och en dag på högskolan har avverkats, annars har det bara varit två saker på schemat: plugg och packning inför flytten. Nu väntar dock en ledig helg där vänner, familj och andra trevligheter ska få fylla upp tiden. Som bomull för själen, mycket välbehövligt! Önskar er en finfin påsk.

Act like a lady, dress like a boss

©http://icanpikan.blogg.se || Klänning - Gina Tricot
 
Det är så tråkigt när kläder inte gör sig bra på bild och jag hittar desvärre inte klänningen på Ginas hemsida heller. Den är urläcker på i alla fall och v-ringningen i ryggen gör allt - tänk er ihop med snygga smycken! Ett kap var det, minst sagt.

Rise up and attack the day with enthusiasm!

We♥It || Life is short. Buy the dress.

I will survive and be the one who's stronger.

Birdy - Wild Horse
 
Jag har alltid gillat Birdy, hennes röst är magisk - minst sagt! Detta är en ny favorit och jag är ju väldigt svag för bra texter.

Just the smell of the summer can make me fall in love

H&M || Bikinibh:ar 149:- och bikinitrosor 99:-
 
Solen är på väg och likaså tar vi stormsteg till sommaren. Förra året fick jag aldrig köpt mig någon ny bikini, men i år är jag verkligen i behov av det! Men det är ju så svårt. Jag tänker också mycket på vilken bikini som ger snyggast bränna, haha.

Earth Hour 2016, together for the climate!

Så var den viktiga dagen här, igen. Idag kan vi alla hjälpas åt att göra signalen till politikerna större. Genom att "bara" släcka ner hemmet en timme och visa att du deltar så gör du SÅ mycket! Earth Hour infaller mellan 20.30 - 21.30, så var med du också och agera för klimatet, det krävs en räddning - men inte bara idag (60+). Tillsammans gör vi det möjligt 

Break the boundaries of your world.

Jag var ju och såg "Allegiant" (2016) på bio förra veckan. Alltså SÅÅ bra! Äskar dessa filmer och hur spännande de är! Måste ta tag i att läsa alla böcker också. I denna film måste Tris fly tillsammans med Four, de försöker nu ta sig förbi muren som omringar Chicago. För första gången måste de lämna det enda liv de känner till. Där ute möter de mycket nytt - vad är sant? Vem går att lita på? De måste snabbt bestämma sig då ett uppror innanför muren är på väg att blossa upp. 5 av 5

Sometimes we just have to let things go

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Det är och har varit en tung vecka. De kommande delproven på högskolan gör mig inte lugnare om vi säger så. Förra helgen kan dock summeras som en väldigt fin helg! Denna är för tillfället oplanerad vilket jag bara tycker är fantastiskt skönt. Förhoppningsvis ska vi hinna med att titta på en ny bil då det hände en olycka med vår förra och imorgon blir det nog premiärgrillning - MUMS. La familias hundar ska även passas en sväng på lördag, så det blir trevligt. Vad gör ni i helgen?

Home is where our story begins!

Jysk, IKEA || Skohylla och köksstege/pall
 
Nu börjar tiden verkligen dra ihop sig. Om cirka två veckor får vi äntligen nycklarna till radhuset och oj vad jag längtar. Därför har vi på senaste tiden köpt ytterligare lite nytt, skohyllan var ett måste då den vi har nu är för lång. Can't wait!

Don't lose a diamond while chasing glitter.

We♥It || Life quote.

You have my whole heart for my whole life ♥

We♥It || Wedding.
 
Ååh, nu börjar det verkligen närma sig och pirret i magen bara växer. Snart är jag hans fru! Ovan ser ni lite mina tankar kring hur jag vill att min brudbukett ska se ut, jag har dock en annan bild som är exakt så jag vill ha den. Rosa och vita rosor är det som gäller och snart är det även dags för att beställa den hos floristen, samt tärnbuketter och corsage. Annars är stolsöverdrag fixade och även vår transport (bil) från kyrkan till festlokalen - nu börjar det verkligen kännas som "på riktigt". I fredags träffade vi också vår fina präst och igår provsmakade vi maten som var helt ljuvlig. Det känns kanon! ♥

If you think we’re human, take a look once again

Oscar Zia - Human
 
Detta var min allra största favorit i melodifestivalen. För det första: grymt duktig kille och sedan är texten så himla viktig!

Finalen - Stockholm!

Dagen med stort D är här: finalen i melodifestivalen 2016. Vanligtvis spenderas kvällen hemma hos min familj, då min mor är minst lika intresserad som jag. Så att det kommer bli spännande ikväll är ingen nyhet! Mina personliga favoriter är Oscar Zia, Wiktoria, Frans och Robin. Det är även dem jag tror har mest vinstpotential - så upp till bevis. Vem tror ni vinner?

Happiness is; always having the next snack prepared.

Bruka Design || Popcornskål 245:-, chipsskål 225:- och godisskål 145:-
 
Det var nog några år sedan vi fick vår godisskål i färgen ovan samt chipsskålen, fast i rosa. Är verkligen så nöjd med dem och det är lite roligare att "duka" fram med dessa skålar när man har besök. Popcornskålen får gärna flytta in till oss också!

Find the courage to be yourself

De senaste filmerna jag sett har verkligen varit bra! "Danish Girl" (2015) kan inte ha undgått någon, det är en sann historia om den transsexuella kostnären Lili Elbe och äktenskapet med hustrun Gerda. Ett äktenskap där någon vill göra en stor förändring! "Room" (2015) handlar om Ma och hennes son Jack. De är inlåsta i ett rum på 10 kvadratmeter, utan fönster, där de försöker leva normalt. Men de börjar planera en flykt som kan ta dem till det läskigaste; världen utanför. 4 av 5

I'm changing the world one day at a time. I teach!

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Vet ni? Dopet jag sa att jag skulle på i lördags, det blev även ett överraskningsbröllop. Alltså, underbart! Kärleken flödar och det gör den också denna vecka, då måndagskvällen spenderades hos bästa Cindy för att fira henne. Annars jobbade jag också då samt igår, för idag är jag på min andra fältdag. Resterande dagar spenderas på Högskolan - produktiv? Ja! På fredag ska även jag och F se "Allegiant" på bio, åh vad jag längtar. Sedan är det ju mello-final på lördag = en festlig helg.

The season for rebirth, renewal and regrowth.

©http://icanpikan.blogg.se || Känga - Skopunkten
 
Våren är på intåg (trots att vädret inte har bestämt sig), så jag köpte mig ett par nya skor som kommer göra sig perfekta i vårvädret. Skrev om de här för ett tag sedan och där ger färgen mer rättvisa. Just nu är de dessutom billigare - ett kap!

Hard times will always reveal true friends

We♥It || Do what is right, not what is easy.

You'll be so high you'll be flying!

Robbie Williams - She's The One
 
Magiskt det här, hur vi har minnen förknippade till olika låtar. Jag har en massa minnen från gamla låtar, som t.ex. denna!

Andra chansen - Halmstad.

Så var andra chansen i melodifestivalen 2016 här och fyra stycken ska gå vidare. Duell ett är: Panetoz och Molly Petterson Hammar. Duell två: Albin & Mattias och Boris René. Duell tre: Isa och Saraha. Duell fyra: Dolly Style och Samir & Viktor. Jag som inte bryr mig så mycket om andra chansen hoppas ändå på Panetoz, Albin & Mattias, Isa och Samir & Viktor.

The best thing to hold onto in life is each other

Mio || Tavlor 99-179:-
 
Dessa tavlor får gärna pryda vårt kommande hem. Nu i samband med att vi flyttpackar så är väl tavlor inte det vi har allt för många av och det tycker jag gör så himla mycket! Den första tavlan ovan har jag velat ha ett tag. Gillar ni tavlor med text?

Twenty years. Two people!

Mer filmer! "Cyberbully" (2011) handlar om det som den heter, mobbning genom ett socialt nätverk. Taylor råkar ut för det och det går ganska långt. Hur kan det komma sig att självmord är sista utvägen? Vad kan de göra åt detta problem? Kolla. "One day" (2011) handlar om Dexter och Em som tillbringar natten på deras examen tillsammans. Därefter träffas de varje år, på samma dag, för att se var de befinner sig i deras liv. Är de menade för varandra? 2,5 av 5 respektive 2 av 5

You'll always know where I will be ★

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Alltså, jag bara måste börja med förra helgen - den bästa på väldigt väldigt länge! Den startade med en härlig promenad och i lördags fick jag, som sagt, äntligen se Darin igen. MAGISKT! Tror jag kan dö lycklig nu. Annars är jag i full gång med allt plugg vi har fått att göra, ibland blir det bara lite för mycket. Ser framemot helgen som bjuder på dop, mellomys hos svärföräldrarna och kanske ett besök hos tatueraren. Har nämligen funnit en till tatuering som jag vill göra. Spännande!

Good things take time.

©http://icanpikan.blogg.se || Topp - H&M, Duschkräm - Kicks
 
I fredags var tanken att inhandla några presenter då vi bland annat ska på dop på lördag. Något nytt till mig själv lyxade jag också till det med. Det enda som jag tycker fattas för tillfället är våren som jag hoppas dyker upp med sin värme snart!