Your first breath took ours away ♥

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Hallihallå! En vecka har gått sedan sist och ni är många som gissat rätt - vår pojke valde att anlända till världen i tisdags (BF+6) efter att vattnet hade gått på måndagen. 53 centimeter lång och nästan 4 kilogram tung var vår lilla Colin och vi kan inte vara lyckligare, det HÄR är livet! Som ni förstår känns det inte alls lockande längre att hänga här utan all tid ägnas åt denna lilla mini-människa och vår familj då pappa F är ledig med oss hela kommande månad. Så bloggen kommer att sättas på hyllan med uttrycket "vi ses när vi ses", utöver det önskar jag er en fortsatt fin sommar och hoppas att ni får en massa härliga dagar!

Good things come to those who wait.

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Var tar sommaren vägen? Förra veckan hängde jag lite till hos la familia i all väntan men sedan tröttnade jag på att bara vila och ta det lugnt. Så i lördags blev det en spontan heldag i Malmö med fina vänner, det var verkligen trevligt! Vi var först en sväng på Emporia då jag inte varit där förr men tyckte väll inte det var något att hurra för. Sedan blev det minigolf, god mat och något som kallas "Sherlocked escape rooms". Denna vecka är inte spikad av anledningen att vi inte vet. Ett sista BM-besök blir det och har mini inte kommit ska tid bokas för igångsättning. Vi har även två kalas i helgen men de känns osäkra just nu, men så är det!

Sun is shining and so are you

PolarnO.Pyret || Solhatt nyfödd
 
Under vår "shopping" igår med fina vänner, där vi egentligen bara spanade in ett köpcenter, så fick denna följa med hem. Tyckte vi behövde någon mer mössa nu när mini kommer och vad passar då inte bättre än en solhatt? Vi tyckte den var sockersöt.

Graviditet - vecka 41!

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Jag som trodde att jag skulle slippa skriva detta inlägg, men här står vi i vecka 41 och BF+3 idag. Mini verkar trivas i magen minst sagt. Hade en drös med förvärkar förra helgen och har sedan i onsdags haft en massa sammandragningar. Så någonstans hoppas jag att det i alla fall är på G! BM-besöket denna vecka gick bra, hade däremot högt blodtryck så det var jag in för att kolla igår igen och då såg det fint ut. Skönt. Ja och magen, den sjunker vidare som ni ser. Idag ska vi hitta på något skoj! 

You are beautiful in all your ways.

We♥It || We must be our own before we can be another's.

When I look at you I see forgiveness, I see the truth

Miley Cyrus - When I Look At You
 
Vi kör en sådan här gammal goding den här veckan. Gillade verkligen låten då och gör fortfarande det nu, likaså filmen förstås!

Pink, yellow, green, white!

Bluebox || Bokstavstavla 249:-, bokstäver rosa 115:-
 
Hur fina är inte dessa tavlor man kan fästa bokstäver på? Gillar tanken att kunna ha den precis där den behövs just för tillfället, genom t.ex. budskap eller varför inte ha veckans meny på den. Helt klart något jag ska ha i åtanke inför framtida inköp!

Deception hits home.

Det har blivit många filmer på kvällarna. "Inconceivable" (2017) handlar om en mamma som flyr från sitt förflutna där hon missbrukade. Hon flyttar till en ny stad med sin familj och blir vän med en annan mamma, men efter ett tag växer misstankarna om henne. I "The mummy" (2017) väcks den egyptiska drottningen Ahmanet ur sin eviga vila för att hämnas på världen som tog hennes liv. Med sig ur graven tar hon en ilska och ett hämndbegär som fått koka i en gravkammare i tusentals år. 3 av 5

Life is too short to say no to cake

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Känns som att veckorna ser likadana ut för mig, hehe. La familia påbörjade sin semester förra veckan så jag hängde lite där och hade det trevligt. Även min bror med familj var nere en sväng så jag fick mysa en sväng med min brorsdotter också. Annars lugna dagar som sagt, härliga promenader och sådär. Denna vecka lär väl se liknande ut då vi bara går och väntar, BF på onsdag! I vanlig ordning har jag ett BM-besök denna vecka men utöver det tar jag dagarna som de kommer. Vad gör ni i veckan?

I never knew you were the someone waiting for me!

Alltså, hur sjukt är inte detta? Ända sedan Ed Sheeran startade har jag älskat hans musik, han är 'one of a kind' utan att ens överdriva. Att vi dansade till hans låt på vårt bröllop, för precis ett år sedan idag, var därför självklart. Förra lördagen lyckades vi dessutom få tag i biljetter till hans konsert på Ullevi nästa år och känslan är magisk, äntligen ska vi få se honom! Can't wait!

Graviditet - vecka 40.

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Nu är vi äntligen inne på den "sista" veckan av graviditeten, vecka 40. På onsdag är den berömda BF-dagen här och den som varit målet de senaste nio månaderna! Jag har dock ställt in mig på att gå över två veckor för att inte bli helt besviken, men ni kan ju hålla tummarna med mig och hoppas han kommer inom de närmsta dagarna. Allt såg bra ut hos BM denna vecka också och mini ligger låångt ner vilket verkligen syns då magen sjunkit som tusan. Det mesta kräver verkligen mycket energi nu! 

Anything is possible if you just believe

We♥It || The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another.

Just because it shines, it doesn't make it gold!

Miriam Bryant - Rocket
 
Jag gillar den mesta av Miriams musik men ibland lyckas hon lite mer och då gör hon det ordentligt. Hennes röst är ju superbra!

I'm nicer when I like my outfit.

BikBok || Linne 149:-
 
Just nu är shoppingsuget stort, för snart lär jag kunna hoppa i mina gamla tröjor igen. Dessa linnen trillade jag över hos BikBok och volanger är verkligen så fint! Gult är inte min färg och inte mönster så mycket heller, men älskar linne nr 2 samt det första.

It's not supposed to happen, be prepared when it does

Denna film har vi hunnit se, "Brain on fire" (2016). Den handlar om Susannah Cahalan som har allvarliga hälsoproblem. Hon får märkliga anfall och hör röster i huvudet, allt förvärras och tillståndet går från våldsam till katatonisk. Efter en massa sjukhusbesök och feldiagnostiseringar möter hon till slut en läkare som kan hjälpa henne och ge henne livet tillbaka! 3,5 av 5

I can't keep calm, I'm having a baby this month!

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Med tanke på att mannen tog semester torsdag-fredag så fick vi en fin långhelg tillsammans. Efter BM-besöket i torsdags passade vi på att fika och mysa inne i stan, på fredagen blev det en liten shoppingrunda och i lördags tog vi det ganska lungt. Igår var det som sagt valpträff, väldigt trevligt! Annars är det ny vecka som gäller och ännu ett BM-besök som väntar samt nästan en vecka kvar tills mini är beräknad. På söndag har jag och F även 1-årig bröllopsdag och med tanke på att vi inte vet var vi är då så är tanken en mysdag med trerätters på kvällen. Svårt att planera vardagen just nu, haha, men längtan är enorm!

And suddenly you were my everything.

Adlibris, Goboken || Första boken om mig och kommande Goboken-paket
 
Vi har länge varit på jakt efter en "första boken om mig"-bok. Men många nya böcker har inte levt upp till hur jag vill att den ska vara utformad, förhoppningsvis gör denna det efter vad jag sett på internet. Älskar mina sådana böcker från när jag var liten och vill självklart bära det vidare till vårt barn. Sedan har jag även gått med i Goboken, där man får erbjudanden om böcker varje månad men själv väljer om man vill/ inte vill köpa. Nästa paket önskar vi och det ser ni ovan, deras böcker är verkligen toppen.

Graviditet - vecka 39

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Gick in i vecka 39 i torsdags och tidigare veckor har bara sprungit iväg, numera tycker jag dock att tiden går otroligt sakta! Om 11 dagar är han beräknad och hos BM tidigare i veckan så låg han väldigt långt ner vilket är ett gott tecken. Allt annat som kollas hos henne såg även bra ut och det är alltid skönt att höra. Har ett besök nu varje vecka fram tills 41+0 och har mini inte behagat att titta ut då ska det bokas tid för igångsättning. Vi hoppas däremot han vill komma till världen så fort det bara går! 

You are your only limit!

We♥It || Life quote.

We're living different lives, heaven only knows.

Kodaline - Brother
 
Åh, denna låt. Så himla fin på alla sätt och vis.. soundet, texten och även musikvideon. Jag älskar låtar med tänkvärda texter!

Hooray for summer

We♥It || Summer
 
När ens egen inspiration är väldigt låg så är det härligt att få inspireras av sådana här härliga bilder bara. Sommaren har tyvärr inte bjudit på sin bästa sida hos oss än, men jag hoppas den anländer snart så att även vi kan få njuta av detta underbara!

Some secrets are too big to keep!

Åh, jag bara måste tipsa om denna film! I "Peter och draken Elliott" (2016) har träsnidaren Mr Meacham länge underhållit traktens barn med sina historier om den farliga draken som bor långt inne i skogen. Hans dotter Grace tror däremot bara att detta är överdrivna historier, tills hon möter 10-åriga Peter som varken har en familj eller ett hem. Peter påstår sig leva i skogen tillsammans med en stor grön drake och Grace bestämmer sig för att undersöka var Peter kommer ifrån. 4,5 av 5

Cake is for life not just for birthdays.

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Åh, vilken skön vecka jag hade. Tog det väldigt lugnt samt pysslade och fixade i ordning här hemma. Vi fick även bakat lite som vi fryst in som lär behövas inför framtida besök när mini anlänt. Skönt att ha det fixat! Sedan blev det marknad i helgen och F's mamma samt syster var över en sväng. Denna vecka blir också lugn, F har tagit ledigt när vi ska till barnmorskan så det blir en extra mysdag sådär! Till helgen blir det valpträff med Gizmo's syskon vilket ska bli så trevligt annars tar vi det som det kommer.

GRAVIDFOTOGRAFERING

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika || Fotograf: Erica Öberg
 
Kan ni tänka er, snart är det ett år sedan jag och F blev man och fru. Vår fina fotograf som vi hade då klickade vi så himla bra med och därför fick hon också ta lite gravidbilder på oss i slutet av maj. Vi är mer än nöjda och är superglada över bilderna, verkligen ett minne att ha nu och för framtiden. Tänkte att jag ville bjuda på åtminstone dessa två här ovan till er!

Graviditet - vecka 38!

©http://icanpikan.blogg.se || Icanpikan - Erika
 
Det är så overkligt att vi redan är inne i vecka 38 samt att vi är inne i rätt månad, juli! Förhoppningsvis dyker han upp denna månad om han inte bestämmer sig för att stanna två veckor längre än BF, för då hinner vi gå in i augusti. Som jag tidigare nämnt är mini fixerad men han har ändå haft roligt och flyttat runt hela kroppen där inne. Hade också en hel del förvärkar förra helgen och man önskar ju så att det bara drar igång, tycker att magen sjunker mer för varje dag. Nu är dessutom graviditeten fullgången, de sista veckorna kommer han bara lägga på sig vikt. Till veckan har jag BM-besök. Som vi längtar efter mini